[ terug ]    

Gebruik van de gastoestellen

Alle mobilhomes zijn standaard uitgerust met een hervulbare LPG-fles met aangepaste ontspanner. Je kan deze flessen eenvoudigweg vullen aan elk pompstation met LPG. In verband met het gasverbruik kunnen we als eenvoudige regel stellen:

In de zomer doe je één maand met één fles. In de winter 4 à 5 dagen (vooral de verwarming op gas is een zéér zware verbruiker).
De meeste toestellen in de mobilhome werken enkel op gas. Om deze te kunnen gebruiken moet de gasfles open staan. Tijdens het rijden MOET deze altijd dichtgedraaid zijn! Je kan ook de verschillende circuits afzonderlijk afsluiten (Koelkast, verwarming-boiler, gasvuur). De verschillende gaskranen bevinden zich in het meubilair van de mobilhome, afhankelijk van het type mobilhome. Meestal zijn deze te vinden in 1 van de kastjes onder het keukenblok. De kraantjes staan dicht wanneer deze in 1 lijn in dezelfde richting staan.

Het is altijd mogelijk dat er zich nog wat lucht in de leidingen bevindt, en dat daarom het toestel niet direct aangaat. De verwarming werkt op diesel.

  
 

Contactgegevens

VersoSud
Koeisteert 47 
1840 Londerzeel

Gsm : +32 (0) 494 32 25 77
E-mail : info@versosud.be

Sociale Media