[ terug ]    

De watertank van een mobilhome

Water gebruiken
Om water te kunnen gebruiken. Is het nu in de spoelbak of douche, moet je eerst de waterpomp aanschakelen op het controlepaneel. Wanneer de waterpomp volledig op druk staat, zal deze automatisch aanslaan wanneer je een kraan openzet. En automatisch terug uitgaan wanneer je gedaan hebt. De pomp kan wel nog een paar seconden nadraaien, dit is om terug op druk te komen.
Wanneer je geen water meer gebruikt zet je best de pomp terug uit.

Vullen van de watertank
De verswatertank is vorstvrij gemonteerd (mits uw chauffage te gebruiken) onder één van de zithoeken. De inhoud van de tank is 100 à 150 liter, afhankelijk van het type motorhome. Je kan deze tank vullen aan de buitenzijde van de motorhome met de vulslang op rol die in de bergruimte ligt.
Let op als je diesel tankt!!! Bij sommige modellen zit de watervuldop in de buurt van de dieseltank.


Legen van de vuilwatertankDe vuilwatertank hangt onder de motorhome, en heeft een capaciteit van ongeveer 90 liter. Wanneer deze tank voor ongeveer ¾ vol is gaat het indicatielampje op het controlepaneel branden.
De tank kan geloosd worden aan de buitenkant door de schuif onder aan de vuilwatertank open te trekken.
Je hoeft niet te wachten tot de tank volledig vol is: immers 90 liter water = 90 kg extra gewicht.

Sommige motorhomes zijn uitgerust met 2 afvaltanks: één voor de keuken en een andere voor de badkamer. Bij deze zijn ook 2 aflaatkranen voorzien om deze af te laten.


  
 

Contactgegevens

VersoSud
Koeisteert 47 
1840 Londerzeel

Gsm : +32 (0) 494 32 25 77
E-mail : info@versosud.be

Sociale Media