[ terug ]    

Tips bij het reizen met een mobilhome

Na het huren van een mobilhome ben je klaar om te vertrekken, onderstaand enkele tips 

Reizen met eenmobilhome is niet te vergelijken met gewoon kamperen, zelfs niet met reizen met de caravan. Om de typische voordelen van het het reizen met een mobilhome optimaal te benutten volgen hier enkel tips die zich in de praktijk hebben bewezen:

Tip 1:

Plan niet de hele reis van te voren, maar laat je vakantie zich ontrollen. Gewoon ergens heen rijden. Kom je op een leuke plek? Blijf daar dan korter of langer, net zo lang tot je weer de reiskriebels krijgt en dan ben je ook zo weer weg.

Tip 2

Plan zo min mogelijk dagen waarop je veel kilometers moet maken. Wil je naar Italië? Prima; maar probeer met je mobilhome niet in twee dagen aan de andere kant van de Alpen te zijn. Reis niet meer dan zo’n 400 kilometer per dag. (liever minder) Vertrek vroeg en zoek aan het begin van de middag een leuke plek. De rest van de dag doe je waar je zin in hebt. En de volgende dag ga je fit weer verder. (Of je blijft nog even; zie tip 1)

Tip 3

Maak (ook) gebruik van de duizenden mobilhome staanplaatsen. In heel Europa zijn inmiddels speciale staanplaatsen waar je voor weinig geld een nacht (of meer) kunt staan. Er zijn gidsen te koop waar deze plaatsen op staan aangegeven.

Naast het financiële voordeel is het ook leuk dat veel van deze plaatsen dicht bij stadscentra, zwembaden of bezienswaardigheden te vinden zijn. Campings zijn veel groter en vaak meer afgelegen en meer geschikt voor een wat langer verblijf. Maar ook daar kan je met een mobilhome goed terecht (zeker met een compacte mobilhome).

Tip 4

Gebruik je navigatiesysteem als gids. Bij de meeste navigatiesystemen is het mogelijk om de mobilhome staanplaatsen als zgn. ‘nuttige plaats’ op te slaan. Kom je ergens in een mooie omgeving dan toont je navigatie je de dichtstbijzijnde mobilhome staanplaatsen. In het gedrukte gidsje kan je dan nog even kijken welke voor jou het meest geschiktst is en vervolgens rijd je er zo naar toe! 

Tip 5

Ga ‘wild’ kamperen. Vaak is het mogelijk om je mobilhome neer te zetten op dat speciale plekje dat jij net zo leuk vindt. Maar er is wel een voorwaarde: de eigenaar van de grond moet er mee akkoord gaan. Vraag om toestemmming voordat je je gaat installeren en vraag ook meteen naar de voorwaarden. Soms valt er ook stroom en / of water te regelen. Daar moet je dan uiteraard wel iets voor betalen. Met name buiten de echte toeristenstreken word je vaak hartelijk ontvangen. Het zal je verbazen hoeveel mensen het leuk vinden als je ze vertelt dat je juist hun plekje zo speciaal vindt dat je er graag een nachtje wilt blijven.

Als je je mobilhome op of bij de openbare weg wilt zetten; vraag dan aan de gemeente(politie) vooraf om toestemming. Ook hier geldt dat de mogelijkheden in de minder populaire streken groter zijn. En buiten het hoogseizoen is er meer mogelijk dan in juli en augustus. 

Tip 6

Als je uit eten wilt is het vaak toegestaan om op het parkeerterrein van het restaurant te overnachten. (wel eerst even vragen natuurlijk) Of wil je liever zelf koken? Geen probleem, parkeren bij een winkelcentrum of supermarkt is voor een mobilhome zelden een probleem en het keukentje en de koelkast zijn groot genoeg voor een prima maaltijd en een goed koel glas!

Tip 7

Neem een gasbarbecue mee. Gas heb je toch al aan boord en zo kan je lekker buiten je maaltijd bereiden. Maar let op! Op sommige mobilhome plaatsen is dit niet toegestaan. Daar mag je alleen overnachten en geen zichtbare kampeeractiviteiten ontplooien. Kijk hier goed naar voor je ergens heen rijdt.

  
 

Contactgegevens

VersoSud
Koeisteert 47 
1840 Londerzeel

Gsm : +32 (0) 494 32 25 77
E-mail : info@versosud.be

Sociale Media